O NAMA

Next Junior Enterprise je studentska organizacija koja pruža usluge poslovnog savjetovanja u 3 područja: istraživanje i analiza, marketing i komunikacije te spajanje s poslovnim partnerima.

Kao dio koncepta Junior Enterprisa djeluje u sklopu fakulteta, u ovom slučaju Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Vodi je tim inovativnih i kreativnih studenata koji svojom predanošću unaprjeđuju poslovanje klijenata i potiču tranziciju studenata u poslovni svijet.

U prvih godinu dana uspješno je odrađeno 16 projekata za tvrtke na domaćem te inozemnom tržištu, potičući i međunarodnu suradnju sa drugim JE.

NEXT je prvi i jedni certificirani JE iz Hrvatske kojeg je u svoje članstvo primila krovna zajednica JADE koja broji više od 300 organizacija čiji prihod premašuje 20 milijuna eura godišnje.

NEXT je prvi i, zasad, jedini Junior Enterprise u Hrvatskoj, ali i u ovom djelu Europe. Radi se o timu studenata koji nude veliki spektar konzultantskih usluga “pravim” tvrtkama. Misija NEXT-a je spojiti tim kreativnih i inovativnih studenata koji će svojim predanim radom poboljšati poslovanje klijenata. NEXT je odličan korak prema uspješnoj poslovnoj karijeri. Radeći na izazovnim projektima, te s uspješnim tvrtkama, naši studenti imaju izvrsnu priliku steći vrijedno radno iskustvo, ali i stvoriti kontakte u poslovnoj zajednici. Jednako tako studenti unaprjeđuju svoje profesionalne i osobne vještine koje će im zasigurno pomoći u tranziciji u poslovni svijet.

 NEXT ima četiri osnovne karakteristike koje nas diferenciraju:

 • Inovativnost – nova generacija studenata koja prati svjetske trendove i može napraviti razliku

 • Kreativnost  – studenti koji razmišljaju drugačije i nude nova rješenja

 • Pristupačnost – prihvatljive cijene za male i velike tvrtke

 • Jedinstvenost – jedina Junior Enterprise organizacija u CEE regiji, surađujući s nama izdvajate se od drugih, te podupirete mlade profesionalce

Što možemo učiniti za Vas?

Za vrijeme Vaše karijere sigurno ste shvatili da je najvrijedniji resurs koji imate vrijeme. Htjeli ste analizirati, isprobati ili istražiti nešto, ali ni vi ni vaši kolege niste imali dovoljno vremena. To je problem koji se rješava pomoću NEXT-a, prvog hrvatskog Junior Enterprisea. Bilo da je jednostavna ideja, koncept, istraživanje o klijentima ili poslovnim partnerima, usluge marketinga ili spajanje s poslovnim partnerima, sve možemo obraditi. Također, pozivamo Vas  da nas izazovete nekim projektima koji nisu spomenuti u našem portfoliju.

Naša usluga demonstrira potpunu predanost projektu i blisku vezu s klijentom da dobije set rješenja. NEXT Junior Enterprise nudi ekspertizu u business consultingu, naročito u ova tri područja:

 • istraživanja & analize
 • marketing
 • spajanje s poslovnim partnerima

Ako ste zainteresirani za bilo koju od ovih usluga ili ako želite razgovarati o nekoj drugoj poslovnoj prilici, molimo vas, kontaktirajte nas. Garantiramo vam da ćemo vam se javiti kroz jedan radni dan.

Usluge

 1. 1
  Istraživanja i analize

  Planirate se proširiti na novo tržište? Možda još niste odlučili u koju zemlju izvoziti? Upoznajte se s tržište prije donošenja važnih odluka.

  Prema dogovoru s klijentom izradit ćemo personaliziranu ponudu i zatim provesti istraživanje na bilo kojem tržištu u svijetu. Naš tim visoko motiviranih studenata za Vas će sastaviti izvještaje s detaljnom analizom bilo kojih parametara kao što su cijene, distributeri, konkurencija, potražnja, itd.

  Koristeći usluge Next-a minimizirajte rizik kod donošenja poslovnih odluka!

 2. 2
  Marketing

  Danas je marketing jedan od ključnih dijelova businessa. Gdje god da radite, vaši proizvodi i usluge moraju imati dobru marketinšku strategiju da uspiju. U ovom segmentu, nudimo vam organizaciju fokus grupa i specifičnih istraživanja tržišta. Naša glavna ciljana skupina su studenti i mladi ljudi, no ipak smo sposobni ciljati na bilo koju socijalnu grupu koju klijent želi.

  Ako želite promijeniti svoju strategiju komuniciranja, inovirati ju ili samo adaptirati novim kanalima, mi vam možemo donijeti rješenja. Možemo razviti plan marketinga ili komunikacija i u B2B i B2C segmentima.

 3. 3
  Spajanje s poslovnim partnerima

  Poslovni partneri ključna su stvar svake tvrtke. Velika baza klijenata osigurat će rast Vaše kompanije i povećati prepoznatljivost Vašeg brenda. Next će se pobrinuti da Vam partnera nikada ne nedostaje!

  S klijentom dogovaramo parametre koji trebaju biti istraženi te prema njima provodimo detaljna istraživanja tvrtki kako bismo klijentima dali što bolji uvid u njihovo poslovanje. Uz pomoć naših izvještaja biti ćete u mogućnosti primjeniti personalizirane prodajne strategije koje će povećati Vašu prodaju i osigurati Vam veće prihode.

Što je “Junior Enterprise”?

Junior Enterprise je neprofitna društvena organizacija koju vode isključivo studenti preddiplomskih i diplomskih studija. Junior Enterprise pruža usluge tvrtkama, institucijama, te društvu u cjelini pod vodstvom nastavnika i profesionalaca, a s ciljem stjecanja novih znanja i vještina za studente. JE su vrlo slični “pravim” tvrtkama s obzirom na to da poštuju pravila korporativnog upravljanja, te da su slične organizacijske strukture.

Kakve usluge pružaju JE?

Glavna ideja JE-a je učenje kroz rad, odnosno da studenti sami tokom studija vode neprofitnu organizaciju poput prave tvrtke. JE-i nude veliki spektar raznih konzultantskih usluga, a u svezi sa svojim područjem studiranja. Junior poduzetnici nude tvrtkama praktičnu primjenu svoga znanja stečenu na najboljim fakultetima, te time stječu veliko iskustvo.

Gdje su ove organizacije prisutne?

Pokret je krenuo 1967. u Francuskoj kada je osnovan prvi Junior Enterprise na poslovnoj školi ESSEC. Od tada, JE pokret se širio pa tako danas okuplja više od 280 organizacija iz 18 europskih zemalja. Također, važno je napomenuti kako JE pokret djeluje od samih početaka u Latinskoj Americi s posebnim naglaskom na Braziu. Gotovo sve najbolje europske poslovne škole imaju i podupiru Junior Enterprise organizacije pa tako JE djeluju u sklopu HEC-a, St. Gallena, ESSEC-a, Bocconija, ESADE-a, te mnogih drugih. Ove organizacije na europskoj razini ostvaruju dobit od preko 16 milijuna eura, a neke od njih samostalno dostižu prihod od preko milijuna. Nedavno se pokret počeo širiti i na druge kontinente pa tako nastaju prve Junior Enterprise organizacije u Sjevernoj Americi, te Africi.